Logo

block4

Hijyen ve Sanitasyon

Personel hijyenimiz en önemli konularımız arasındadır. Bu nedenle personel işe başlamadan önce; Hijyen Eğitimine gönderilir, sonra Portör Muayenesi yaptırılır ve Oryantasyon Eğitimi ile işe başlatılır.

El yıkama; sürekli eldiven değiştirme, kirli kıyafet değişimi, kıyafet yenileme, kolluk, maske, bone, galoş kullanımları rutin işlemlerimiz arasındadır.

Fabrikamızda Gıda Güvenliği Ekibi tarafından Tehlike Analizi oluşturulmuştur. Tehlike analizine bağlı olarak HACCP Planları, Operasyonel Ön Gereksinim Programları ve Ön Gereksinim Programları oluşturulmuştur

Personel elinden, ekipmanlardan, yüzeylerden, tezgahlardan (et,tavuk,meyve sebze,çalışma) alınan numuneler ve havadaki mikroorganizma yükü analiz ettirilmekte ve sonuçları müşterilerimiz ile paylaşılmaktadır.
Haftalık personel hijyen ve hijyen denetimleri düzenli olarak yapılmaktadır.

Sözleşmeli olduğumuz temizlik firması Diversey’in verdiği kişisel hijyen eğitimlerine tüm personel katılmıştır.
Tüm aletlerin kalibrasyonları TSE tarafından yaptırılmaktadır.

Üretilen her yemekten numune alınarak 72 saat süreyle saklanmaktadır. Yemek ve su numuneleri belli periyotlarda Tarım Bakanlığı veya TSE laboratuvarlarında analiz edilmektedir.

WordPress Lightbox